• Škofja vas 40, 3211 Škofja vas
  • 03 492 82 23
  • kozovinc@siol.net

Strešna kritina Gerard

Strešna kritina Gerard je narejena iz visoko kvalitetnega jekla, dodatno prevlečena s cinkaluminijem in posipana z slojem naravnih kamnitih drobcev, kar daje strehi tradicionalen in domač izgled. Proizvajalec strešne kritine Gerard trdi, da bo to »zadnja strešna kritina, ki jo boste kupili«, saj naj bi imela doživljenjsko garancijo. Strešna kritina Gerard naj bi bila izjemno odporna na vse vremenske vplive – od močnega sonca, dežja, toče, snega in vetra, pa tudi na ultravijolične (UV) žarke. Zaradi uporabe izjemno kvalitetnega jekla in inovativnega načina premaza z cinkaluminijem ter posipa s kamenčki je strešna kritina Gerard dobro odporna na rjo, intenzivnost barve pa dolgoročno obstojna.

 strešna kritina Gerard

 

Strešna kritina Gerard je na voljo v velikem številu barvnih odtenkov. Prelivajoče se naravne barve v rjavih, sivih, modrih in rdečih odtenkih so lahko poleg svoje uporabne vrednosti tudi estetski element, ki popestri izgled vaše hiše. A prijeten izgled ni edino, kar se skriva za pestro izbiro barvne palete pri strešni kritini Gerard. Svetlejši odtenki strešnikov namreč omogočajo odboj sončnih žarkov in s tem preprečujejo pretirano segrevanje notranjosti vaše hiše v vročih poletnih mesecih.

 strešna kritina Gerard plasti

 

Najnovejša tehnologija strešne kritine Gerard omogoča visoko zaščito vašega doma v primeru udara strel, saj se v takem primeru energija strele enakomerno razprši po celotni površini strehe in enostavno preide naprej v zemljo. Poleg tega pa je značilnost jeklene strešne kritine Gerard tudi zelo nizka vnetljivost in velika odpornost na poškodbe. Zaradi inovativnega načina izdelovanja in nameščanja je za strešne kritine Gerard značilna izredno dobra zvočna in temperaturna izolacija. Zvok dežja ali celo toče vam ne bo več kratil spanca v dolgih nočeh.

Strešna kritina Gerard je bila ustvarjena v Združenih državah Amerike, kjer imajo velikokrat težave z močnim vetrom in nalivi. Orkan je vremenski pojav, ki se redno pojavlja v nekaterih delih Amerike, zato morajo prebivalci tam menjati strešno kritino precej pogosto. Strešna kritina Gerard je bila razvita tudi z namenom klubovanja močnemu vetru, zato proizvajalec trdi, da strešna kritina Gerard ne podleže niti vetru, hi piha s hitrostjo okoli 150 km/h.

 strešna kritina Gerard plasti premazov